Elite Stora Hotellet

Radisson Blu

Välj datum

 
Prisjämförelse

Att Elite stora hotellet i Linköping är ett anrikt hotell med klass är det minsta man kan säga. Byggnaden, i vilket hotellet ligger, byggdes redan 1852. Byggnaden är uppförd i så kallad empirestil, och är faktiskt en av de vackraste och mest välbevarade byggnaderna i denna stil i hela Skandinavien. Hotellets läge kan man heller inte klaga på. Elite stora hotellet Linköping ligger mitt på Stora Torget i Linköping, med närhet till alla sevärdheter och all bra shopping i stadskärnan. Avståndet till järnvägstationen är cirka 500 meter.

Välutrustade rum med god komfort

Elite stora hotellet Linköping är ett fyrstjärnigt hotell. Oavsett vilket typ av hotellrum man väljer kan man alltså se fram mot en trevlig hotellvistelse. Hotellet har totalt 92 olika rum, i olika storlekar och prisklasser. Reser man på en större budget kan det vara värt att slå till på en svit. Sviterna är lyxiga och inredda i klassisk gustaviansk stil i både möbler och detaljer. Sviterna har dessutom vackra kristallkronor i taket. Vill man ha en lite annorlunda hotellupplevelse kan man välja något av hotellets specialrum. Här finns till exempel ett rum med en spännande och annorlunda glasinteriör.

Befinner man sig i Linköping för arbete eller affärer kan det vara bra att känna till att hotellet har hela 44 enkelrum, där man kan arbeta ostört och få en skön nattvila efter en lång arbetsdag. Givetvis har alla rum trådlöst internet och skrivbord för effektivt arbete.

God mat i en klassisk miljö

Hotellets restaurang är en sevärdhet i sig. Restaurangen med namnet Storan Restaurang & Bar har dels en del som ligger inne i byggnaden, och dels en del som ligger inhyst i en stor inglasad veranda. Varma sommarkvällar är det en upplevelse att sitta på verandan och njuta av god mat och dryck samtidigt som man ser folklivet på torget och silhuetten från domkyrkan. Under årets mörka månader är det mysigt att kunna dra sig tillbaka i den gemytliga inre delen av restaurangen och koppla av i ljuskronornas sken. Hotellet har även en cocktailbar, som är populär också bland Linköpingsborna själva.