Umeås alla hotell

Eller boka direkt via booking.com

Jämför priser för 10 bokningsagenter!

price1

Ange datum nedan för er vistelse

Bästa priset laddas nedan för valt datum

Hotel Aveny

Hotel Aveny

Prisjämförelse

 

Aveny hotell ligger centralt placerat med närhet till mesta inom sevärdheter och shopping. Hotellet har 87 rum där samtliga är väl utrustade med TV,DVD samt trådlöst Internet.
Hotellet passar alla typer av besökare då det även finns ett företagscenter med konferens möjligheter. Det finns dessutom både restaurang samt en liten Spa-avdelning på hotellet. Parkering finns att tillgå.
Läs mer om hotellet

Scandic Plaza Umeå

Scandic Plaza

Prisjämförelse

 

Scandic Plaza Hotell ligger mitt i de centrala delarna och bara ett stenkast ifrån finns domkyrkan och universitet. Hotellet har bra klass och det brukar vara ett populärt hotell så boka gärna i tid.
Det finns en restaurang där man kan äta en bit och det finns dessutom ett fitness/träningsanläggning. Roomservice finns att tillgå på begränsade tider. Parkering finns att tillgå.
Läs mer om hotellet

Comfort Hotel Winn

Comfort Winn

Prisjämförelse

 

Hotell Comfort Winn ligger strategiskt placerat i de centrala delarna av Umeå och härifrån har man gångavstånd till det mesta.
Hotellet håller bra standard med 87 st rum som samtliga är ljusa och fräscha. Det finns en bar/cafe i byggnaden där man kan förfriska sig. Parkering finns men det är först till kvar som gäller. Gratis Internet och dagstidningar är andra plusfaktorer.
Läs mer om hotellet

Clarion Collection Hotel

Clarion Collection Umeå

Prisjämförelse

 

Clarion Collection hotell är ett fyrstjärnigt hotell som ingår i Collection kedjan vilket borgar för hög klass med bra service.
Hotellet har 89 rum och samtliga är tjusigt inredda med en fin hemtrevnads känsla. Clarion har en bastu och relaxavdelning där man kan njuta och hotellet har även en bar/restaurang där man äter gott. Även frukostbuffen håller hög klass.
Läs mer om hotellet

Scandic Umeå Syd

Scandic Hotell syd

Prisjämförelse

 

Scandics andra hotell är ett trevligt mellanklass hotell som erbjuder bra förutsättningar för en bra vistelse även för företag då de har ett företagscenter med mötes och konferensrum i olika storlekar.
I byggnaden finns det en restaurang och bar där maten håller bra klass. Det finns en inomhuspool med tillhörande träningsanläggning och relaxavdelning.
Läs mer om hotellet

OK Hotell

Hotell OK

Prisjämförelse

 

OK är ett litet hotell som ligger i utkanten av de centrala delarna av Umeå och avståndet till Universitet och domkyrkan är ca 1 km.
Hotellet är litet och charmigt men hotellrummen är rymliga och luftiga och frukostbuffen smakar väldigt bra. Det finns parkering att tillgå och priserna är förmånliga och hotellet känns familjärt och tempot är lägre än de större hotellen.
Läs mer om hotellet

Hotell Dragonen

Hotell Dragonen

Prisjämförelse

 

Detta hotell ligger bra placerat i centrum med ca 700 m till domkyrkan. Hotellet har 70 rum som samtliga är hemtrevliga om än en aning slitet.
Det finns gott om saker att göra på detta hotell. Olearys ligger i samma byggnad där man kan äta och dricka gott och det finns även ett parkeringshus samt en hamburgerrestaurang. Bastiu och ett relaxrum är andra plusfaktorer.
Läs mer om hotellet

Best Western Botnia

Best Western Botnia Umeå

Prisjämförelse

 

Hotell Botnia ingår i Best Western kedjan och det är en trevligt hotell med bra service. Hotellrummen håller bra klass och städningen är noggrann vilket ger en fräsch känsla.
Placeringen av hotellet är fint längs Umeälv och man har ca 2-3 km in till stadens centrum. I priset ingår även en kvällsbuffe mellan Sön-Tors varje vecka och man kan även få skjuts in till staden.
Läs mer om hotellet

Hotel Björken

bjorken

Prisjämförelse

 

Hotell Björken är ligger vid Norrlands Universitetsjukhus och är både patienthotell men tar även emot gäster som inte är besökare till sjukhuset.
Hotellet har hela 248 rum varav 185 är dubbelrum. Rummen är ganska enkla men har en trevlig och varm inredning. Vid hotellets reception finns det ett trevligt litet café där man kan njuta av nybakade gottigheter och rykande färskt kaffe eller te, i anslutning till caféet finns det också en liten butik.

Hotell Pilen

pilen

Prisjämförelse

 

På hotell Pilen har alla gäster antingen delat eller eget badrum, det väljer man själv vid bokningen. Rummen är mysiga och hotellet har en familjär känsla.
Man har en promenad på cirka 15 minuter till Umeås Centralstation. På rummen finns kaffe/te kokare, tv och trådlöst internet. På sommaren kan man sitta och äta sin frukost ute på hotellets altan som är trevligt möblerad för trevnad och umgänge. Hotellet har fri parkering till sina gäster och under vintertid så kan man få hyra en motorvärmare till bilen om så önskas.

Hotell Teg

teg

Prisjämförelse

 

Hotell Teg är beläget cirka en kilometer från stadens centrum och det tar endast fem minuter med bil till Umeås flygplats.
Här bor man bra och billigt med fri parkering och fri frukost. Alla rum har morgonrock och tillhörande tofflor. Wi-fi och tv finns på alla rum. Detta hotell har olika alternativ vad gäller badrum, i vissa rum finns det ett eget badrum och i de andra så delar man med andra gäster. Här finns också tvättmöjligheter och man kan koppla av i sällskapsrummet eller på terassen.

Presentation av fler hotellguider vi driver:
www.hotell-sundsvall.com
www.hotellfalun.com
www.hotellgävle.com

Allmänt om hotellen i Umeå

Hotel Aveny är ett helt nytt hotell i staden som bjuder på en annorlunda hotellupplevelse. Hotellets inredning är spännande, med futuristiska inslag. Här finns också ett stort gym och en mycket trevlig relaxavdelning. Ett annat hotell med en mer exklusiv inriktning är Scandic Plaza, ett hotell som erbjuder sina hotellgäster en stilfull och bekväm hotellvistelse.
Är det ett mer traditionellt hotell Umeå man är ute efter kan Hotell Dragonen och Hotell Pilen rekommenderas. Dessa hotell har en mer klassisk inredning. På Hotell Pilen är alla rum unikt inredda för att passa alla möjliga smaker.
Clarion Collection Hotel Uman är Umeås förstaklasshotell nummer ett. Här bor man med stil precis i Umeås stadskärna. Med en relaxavdelning av hög klass, gratis våfflor och kaffe under dagen och en kostnadsfri kvällsbuffé finns risken att man inte lämnar hotellet under sin hotellvistelse.

Umeå är residensstad i Västerbottens län och också den största staden i Norrland. Med en bra bit över 100 000 invånare, och en relativt låg medelålder, är Umeå en dynamisk stad där det alltid är något som händer. Staden går ofta under smeknamnet ”björkarnas stad”. Smeknamnet kommer från den plantering av björkar som gjordes längs stadens gator under slutet av 1800-talet. Umeå har mycket att erbjuda sina besökare. För att kunna ta del av stadens kultur- och nöjesutbud på bästa sätt har man många hotell att välja mellan. Hotell Umeå finns i många olika prislägen.

Restauranger och nattliv i Umeå

Umeåborna är unga och köpstarka och tycker om att bege sig till stadskärnan för att roa sig. Umeå är en stad med mängder av bra restauranger, nattklubbar, barer och pubar med alla möjliga inriktningar. Det spelar egentligen ingen roll vad man är intresserad av – Umeå har allt man kan önska sig i nöjesväg. Oavsett man vill äta indiskt, dricka en exotisk drink, prova tapas eller slå sig ner med en kall öl i en sportbar kan man ganska enkelt hitta en lokal som uppfyller ens krav. De stora festdagarna i Umeå är fredag och lördag. Med ett tiotal pulserande nattklubbar och lika många barer och pubar är det bara att välja och vraka i utbudet.